Wedstrijdverslag: Wasps -Duuvels

Post 04 februari 2013 By In news
Rate this item
(1 Vote)
  • Print
  • E-mail
NIJMEGEN - De Zevenaarse Duuvels hadden het zwaar tegen de Nijmeegse Wasps maar gingen uiteindelijk met een winst van 25-0 naar huis.
De Duuvels blijven aandringen, maar de Nijmeegse verdediging was taai.
De Duuvels blijven aandringen, maar de
Nijmeegse verdediging was taai.

Nu is een wedstrijd tegen de Wasps altijd een zware wedstrijd en deze keer waren de condities ook nog eens tegen. Er stond een sterke koude wind dwars over het veld en het regende er ook nog bij. Zowel de Wasps als de Duuvels waren erop gebrand te winnen, waarbij de Wasps meteen een stempel op de wedstrijd wilden drukken door een penalty op de palen te nemen. De sterke wind verhinderde de score zodat de brilstand op het scorebord bleef. Feitelijk was dit het enige echte wapenfeit wat de Wasps op de mat ten toon spreidde, de rest van de wedstrijd waren zij enkel gedoemd te verdedigen. De Duuvels bleven aandringen, maar de Nijmeegse verdediging was taai. Tot halverwege de eerste helft moest gewacht worden op een score. Het was hierbij Moped, die leep de bal vanuit een line-out ripte en de eerste Duuvels-try drukte. Snel werd de openingsscore gevolgd door een rush van Heintz. Vanaf de eigen helft wist hij de verdediging in de luren te leggen door een kickje tussen de tegenstanders door te schieten, op snelheid de bal zelf weer te onderscheppen en te scoren.

Tweede helft

In de tweede helft werd het weer er niet beter op. Desondanks zette de Duuvels flink aan. Om de volle vijf wedstrijdpunten te verkrijgen, moesten er minimaal 4 tries gedrukt worden en die punten zijn nodig voor de kampioensaspiraties. Het was wederom Heintz die door de verdediging brak. Geholpen door het mooie samenspel van Nathan Visser en Joos van den Eerenbeemt, ontving hij de bal en kon zijn tweede try drukken.

De vierde try liet niet lang op zich wachten. Een lange kick over de Wasps-verdediging lanceerde Juliën Pigeau en wist in de uiterste hoek van het veld als eerste bij de bal te zijn en de bal te drukken.

De kers op de taart kwam van Moped. Vanuit de scrum kreeg hij de bal aangespeeld. Met zijn gewicht en snelheid doorboorde hij de verdediging en zette de 25-0 op het scorebord. Hiermee werden de Wasps overtuigend verslagen en blijven de Duuvels ongeslagen aan kop van de competitie.

 

Last modified on dinsdag 23 april 2013 06:19
 
 
U bevindt zich hier: Home

Clubhuis:
Z.R.C. De Duuvels
Marconistraat 12
6902 PC Zevenaar
Tel.: 06 815 351 35

National Rugby Links

International Rugby Links